home

EGA menutips

In deze rubriek vindt u suggesties voor heerlijke maaltijden met gerechten uit de Europese en de exotische keuken. Kom regelmatig terug op de site, want de recepten worden telkens aangevuld en vernieuwd!

Zuid Europese ovenschotel

Benodigdheden: 25 gram ui, 1/3 gesnipperde prei, 1 stengel bleekselderij, teentje knoflook, 100 gram blokjes tomaat (blik) 200 gram groene linzen uit blik, 1 el. tuinkruiden bouillon, verse peterselie, verse peper, kruidenzout en 100 gram aubergine in plakken. Voor de bovenlaag: 100 gram gekookte aardappel, 75 gram knolselderij, 20cc halfvolle melk, peper, nootmuskaat, 50 cc magere yoghurt en wat knoflook peper kruiden Bereiding: Bak de prei, ui en knoflook even aan in een anti aanbakpan. Voeg de stukjes bleekselderij, de tomaten met wat sap, de linzen, de lepel bouillon en 1 el. peterselie toe. Doe het deksel op de pan en laat de schotel een kwartiertje, op een laag pitje, stoven. Bak intussen de plakken aubergine aan beide zijden bruin. Doe in een ovenschaaltje wat van het linzen mengsel en leg er een laagje aubergine op. Schep er dan weer wat linzenmengsel op en dan weer een laagje aubergine. Maak puree van de aardappel, knolselderij, kruiden en de melk en verdeel deze over de schotel. Smeer en de magere yoghurt dun overheen en strooi er daarna wat knoflook peper kruiden overheen. Zet de schotel even onder de grill tot er een bruin korstje op komt.

Spaghetti met tonijnsaus

Spaghetti met tonijnsaus Benodigdheden: 65 gram ui, knoflook, 1/2 el olijfolie, 100 gram tonijn, ½ blikje gepelde tomaten, peper, zout, basilicum, gemarineerde champignons (ketjap, knoflook, sambal) ******Bereiding: kook de spaghetti gaar. Hak de knoflook en uien fijn en smoor dit in de lepel olie met wat water gaar. Laat de tonijn uitlekken en voeg de vis, tomaat, en de gemarineerde champignons toe. Maak op smaak met peper, zout en als laatste de basilicum toe.

ei met krab en tuinkers

benodigdheden: 1 ei, 1 el. halfvolle melk, 50 gram krabsticks (surimi), 1 doosje tuinkers, kruidenzout, 10 gram mayonaise, 1 glaasje, 60 gram bruin stokbrood met 15 gram roomboter.

 

bereiding: breek het ei boven een kom en klop het los met de melk. leg een panfit vel in een koekenpan (giet een klein beetje water erop) en schenk het eimengsel op het panfit vel. roer het eimengsel op een niet te hoog vuur, met een vork door tot het kruimelig wordt en bijna stolt. Voeg kruiden toe. laat het afkoelen. Snij de krabsticks in stukjes. roer de stukjes krab door de kruimelige eivulling. roer de mayonaise erdoor en vul hetglaasje met de salade en garneer met tuinkers. Neem hierbij 60 gram stokbrood met de  roomboter.


mango shake 2 personen

1/2 rijpe mango, 75cc sinaasappelsap (ongezoet) 1 tl. KaaHee zoetstof en 1 á 2 tl. rum essence.

snij de helft van de mango in blokjes en pureer de andere helft met de sinaasappelsap. Voeg de zoetstof en rumessence toe. Neem 2 mooie glazen en verdeel daar de blokjes mango in. Schenk daarna de mango puree in de glazen en zet dit 2 uur in de koelkast.


asperge kaassoep

benodigdheden: 15 gram roomboter, 15 gram bloem, 150 cc tuinkruiden bouillon, ca 5 asperges uit blik (meer mag natuurlijk altijd) 30 gram geraspte milde kaas, 50 cc half volle melk

 

pureer de asperges. maak een roux van de boter en bloem en schenk de bouillon er langzaam bij. Voeg dan de melk en de asperge puree toe tot er een gebonden soep ontstaat. Roer de kaas erdoorheen. Neem hier 60 gram brood bij.

 

Eet smakelijk!!


Bietjes haring salade

benodigdheden: 100 gram gekookte bietjes, 25 gram ui, 1 el. balsamico azijn, 1 zuur augurkje, 1 el. olijf olie, druppeltje zoetstof, 1/4 appel in blokjes, zout en peper. handje rucola sla

 

Snij de bieten in plakjes en leg dit op een bord met  de rucola sla.  bestrooi de bieten met heel fijn gesnipperde ui. Snij de zure haring fijn en roer hier de augurk en appel door en leg dit op de bieten met ui. Maak een dressing van de azijn, olijfolie , druppeltje zoetstof, peper en zout en besprekel  de bietje haring salade  hiermee.



ega_random2.jpg
ega_random4.jpg
ega_random1.jpg

.$foto_smal.

Nieuw: site voor cursusleidsters

Speciaal voor al onze cursusleidsters hebben wij een extra site opgezet met allerlei info, tips, downloads, etcetera. Zie de oranje balk hieronder, waar u kunt inloggen of een account kunt aanvragen!

 | geen account? inlogproblemen?
EGA Nederland bv Gouda | directie: A. Disseldorp | KvK-nr 29044748 | BTW-nr NL 8042.56.032.B01 | disclaimer | ©