home

EGA menutips

In deze rubriek vindt u suggesties voor heerlijke maaltijden met gerechten uit de Europese en de exotische keuken. Kom regelmatig terug op de site, want de recepten worden telkens aangevuld en vernieuwd!

Spaghetti met tonijnsaus

Spaghetti met tonijnsaus Benodigdheden: 65 gram ui, knoflook, 1/2 el olijfolie, 100 gram tonijn, ½ blikje gepelde tomaten, peper, zout, basilicum, gemarineerde champignons (ketjap, knoflook, sambal) ******Bereiding: kook de spaghetti gaar. Hak de knoflook en uien fijn en smoor dit in de lepel olie met wat water gaar. Laat de tonijn uitlekken en voeg de vis, tomaat, en de gemarineerde champignons toe. Maak op smaak met peper, zout en als laatste de basilicum toe.

Rode linzen salade

Benodigdheden: 80 gram rauwe rode linzen (heren 120 gram) 40 gram rauw gewogen rijst, 25 gram gesnipperde ui, 25 gram lente ui, 50 gram tomaat, ¼ paprika, 1 stengel fijngesneden bleekselderij, stukje komkommer, knoflook, paprika poeder, kerriepoeder, koenjit, djahé, ½ blokje groentebouillon en 150cc water. Voor de dressing: 1 el. Olie, ½ el wijnazijn, gedroogde salade kruiden. ******Bereiding: verwarm de olie met 1 el water en smoor hierin de ui en kruiden. Voeg daarna de linzen, de rijst en de bouillon toe. Laat het 20 minuutjes garen totdat de bouillon weg is. Laat alles daarna afkoelen en voeg de gesneden groente toe. Maak een dressing van de olie/ azijn en kruiden en meng dit door de salade.

Gebakken tomaat met ei

Benodigdheden: 2 rijpe vleestomaten, 2 eieren, peper en kruidenzout en verse bieslook. ******Bereiding: Bak de tomaten op een panfitvel tot ze goed zacht zijn en het sap verdampt is. Klop 2 eieren met wat kruidenzout en peper en roer dit door het tomatenprutje. Bak het goed door tot de eieren gaar zijn. Lekker op 2 geroosterde boterhammen en garneren met verse bieslook.

Mango lente salade

 

 Benodigdheden:

 

Een halve mango en snij deze in stukjes, een lente-uitje, paar kleine reepjes rode peper,  paar takjes koriander, paar takjes munt, paar blaadjes rucola sla, 100 gram hüttenkäse, stukjes rode paprika, wat kruidenzout, wat Laos.

 

Hak de kruiden fijn, snij de rucola sla grof, haal de zaadjes uit de rode peper en snij deze dan in ringen.

 

Roer alles door elkaar en maak op smaak met kruidenzout en verse peper.

 

Neem hierbij 60 gram bruin stokbrood of een bruin pistoletje.              Eet Smakelijk!!!!!

 



ega_random2.jpg
ega_random1.jpg
ega_random5.jpg

.$foto_smal.

Nieuw: site voor cursusleidsters

Speciaal voor al onze cursusleidsters hebben wij een extra site opgezet met allerlei info, tips, downloads, etcetera. Zie de oranje balk hieronder, waar u kunt inloggen of een account kunt aanvragen!

 | geen account? inlogproblemen?
EGA Nederland bv Gouda | directie: A. Disseldorp | KvK-nr 29044748 | BTW-nr NL 8042.56.032.B01 | disclaimer | ©